Arbetsrättsseminarium 12 november

Inbjudan till dig som är förtroendevald
Fördjupningsföreläsning i arbetsrätt

Lagen om arbetstagarens anställningsskydd (LAS)

TCO Stockholms län anordnar utbildning i LAS. Utbildningen vänder sig till dig som har viss förkunskap i lagen om anställningsskydd, dock inte nödvändigt. Platserna är begränsade till ca 25 st. Föreläsare är Annika Ewerblad, förbundsjurist LO-TCO Rättsskydd.

Föreläsningen går igenom lagen om anställningsskydd och vad man ska tänka på för att företräda medlemmen på bästa sätt. Att känna sig trygg i hur man driver en LAS-tvist är av stor betydelse för den som arbetar som förtroendevald. Lagen betraktas av många som komplicerad och flera regler kan ändras genom kollektivavtal. Det gäller att ha både teoretiska och praktiska kunskaper. Vi kommer gå igenom vanliga uppsägningsgrunder och vad som enligt Arbetsdomstolens praxis utgör saklig grund för uppsägning/avsked. Vi kommer också titta på lagens preskriptionsregler. Vilka frister gäller när en anställd vill ogiltigförklara en uppsägning och under vilka omständigheter kan en frist förlängas? Vi går vidare igenom arbetsgivarens omplaceringsskyldighet och arbetstagarens rätt till återanställning. Föreläsningen är en fortsättning på förra höstens föreläsning ”Juridiken kring lagen om anställningsskydd”.

Datum 12 november 2019 kl 17.30 – 20.30
Kaffe/te samt smörgås serveras från 17:00
Plats TCO-huset, Linnégatan 14, T-bana Östermalmstorg
Anmälan https://forms.gle/SaMme1RnqXQCw7uj8
Kostnadsfritt men uteblir du utan avanmälan debiteras 200 kr, vilket faktureras respektive fackförbund. Platsen kan överlåtas.
Förkunskaper Du ska vara förtroendevald i något av TCO-förbunden och ha grundläggande fackliga kunskaper
Arrangör TCO Stockholms län

Inbjudan som PDF! – sprid gärna till andra intresserade!

Gilla eller dela inbjudan på Facebook:
Facebook