Arbetsrättsseminarium 12 juni

Arbetsgivarens arbetsledningsrätt – omplacering och omreglering

Välkomna till årets andra arbetsrättsutbildning för förtroendevalda i TCO-förbunden. Det är som vanligt begränsat antal platser och först till kvarn som gäller.

I dagens arbetsliv går förändringarna snabbt. Verksamheter förändras och anställda får nya arbetsuppgifter. Ibland omplaceras anställda också av helt andra, personliga skäl. Det kan ha hänt något på arbetsplatsen som arbetsgivaren anser motiverar en omplacering eller arbetsgivaren tycker helt enkelt inte att den anställde passar på en viss arbetsuppgift. Vi går igenom gränserna för arbetsgivarens möjlighet till omplacering av anställda i en bestående anställning. Vi går också igenom arbetsgivarens skyldighet att försöka omplacera en person för att denne ska kunna vara kvar i anställning.

En annan företeelse som vi får mycket frågor kring är vilka möjligheter arbetsgivaren har att omreglera anställningen, exempelvis genom att skära ned arbetstiden för en eller flera anställda, ibland kallat ”hyvling”.

På detta seminarium går vi igenom vilka begränsningar det finns i arbetsgivarens rätt att omplacera sina anställda, var gränserna går för arbetsskyldigheten och vad som gäller för omreglering av anställningen. Vi går även igenom vilka verktyg den fackliga organisationen har att företräda sina medlemmar, exempelvis förutsättningarna för att lägga tolkningsföreträde. Omplaceringsskyldigheten i samband med rehabilitering behandlas inte.

Föreläsare är Annika Ewerblad från LO-TCO Rättsskydd.

Datum 12 juni kl 17.30 – 20.30 Kaffe/te samt någon lättare förtäring serveras från 17:00
Plats TCO-huset, Linnégatan 14, T-bana Östermalmstorg
Anmälan https://goo.gl/forms/oLyAQJjsMEuvZWGH3 Sista anmälningsdag 7 juni  2018. Begränsat antal platser – Plats bekräftas efter anmälningstidens slut.
Kostnadsfritt men uteblir du utan avanmälan debiteras 200 kr, vilket faktureras respektive fackförbund. Platsen kan överlåtas.
Förkunskaper Du ska vara förtroendevald i något av TCO-förbunden och ha grundläggande fackliga kunskaper
Arrangör TCO Stockholms län
Mer info  Kontakta Kjell Ahlin på mobil nr: 0739-40 42 08 eller Andreas Strand på 0739-40 42 09

Gilla eller dela inbjudan på Facebook:
Facebook